Bestrijding Bloedluis

Bloedluizen bij dieren

Bloedluizen (bloedmijten) zijn parasieten die het leven van diverse dieren (en eigenaren) ‘zuur’ kunnen maken. Kippen, duiven, kanaries, parkieten, spinnen en reptielen kunnen vreselijk last krijgen van bloedluizen.

Een bloedluis is een mijt. Om preciezer te zijn, een rode vogelmijt met als officiële naam de Dermanyssus gallinae. Deze rode vogelmijt staat verder bekend als de rode mijt, pluimveemijt, kippenluis, kippenmijt of bloedmijt. Een hardnekkig beestje dat zich kan verstoppen in alle hoeken en kieren van onder andere kippenhokken, terraria en volières. Overdag zie je ze amper op de dieren. Ze houden zich schuil in spleten en kieren, onder zitstokken, legnesten of voerbakken, in het strooisel.
’s Nachts komen ze tevoorschijn en vallen ze de dieren aan.

Met behulp van een zaklamp kan je in de nachtelijke uren zien dat de mijten zich overal bevinden. Na zich gevoed te hebben, verstoppen ze zich opnieuw in kieren en gaten, weg van het daglicht, waar ze paren en eieren leggen.

Bloedluizen bij een hogere tempratuur

Bloedluizen zorgen vooral bij hogere temperaturen voor veel overlast. Eigenaren van kippen, vogels en reptielen zijn ongetwijfeld bekend met deze parasiet en worden vaak tot waanzin gedreven door deze ongewenste gast. De bloedluis kan van de één op de andere dag een enorme plaag vormen. Het lijkt dan ook vaak alsof ze uit het niets tevoorschijn komen. Als je bedenkt dat een bloedluis vrouwtje in haar ca. 1-2 maanden durende leven wel tot 2500 eitjes kan leggen, dan is dit echter niet heel vreemd.

 • Bloedluis

  Barn Guard Bloedluis Totaalpakket

  47,95 Incl. BTW EAN: 8720297482052

  Dit pakket bevat 1.000 roofmijten, een bloedluisval, 5 kilo Cumbasil mineraalpoeder, 250 ml Blood Shield en 1 kilo Tabac Straw voor een volledige bestrijding van bloedluis. Op deze manier ligt de bloedluis van alle kanten onder vuur voor een snelle en effectieve bestrijding.

 • Bestrijding

  Bloedluisval

  9,7532,00 Incl. BTW EAN: 7444746279246

  De bloedluisval is een karton welke is voorzien van een feromoon (lokstof) waar zowel mannelijke als vrouwelijke bloedluizen op af komen.

  Afmeting van de val is 14 x 20 cm

 • Bestrijding

  Bloedluisval + Roofmijten Pakket

  17,5046,00 Incl. BTW EAN: 7444746279239

  Dit pakket bestaat uit de bloedluisval in combinatie met roofmijten voor de bestrijding van bloedluizen.

 • Bestrijding

  Blood Shield tegen bloedluis

  19,95 Incl. BTW EAN: 8720297482038

  Bloedluis bestrijden met Blood Shield als voedingssupplement voor kippen ter bestrijding van mijten en bloedluis (vogelmijt). Blood Shield zorgt ervoor dat de bloedluis geen bloed meer verteert en vanzelf uitsterft. Verkrijgbaar in de hoeveelheid 250 ml

 • Bloedluis

  Cumbasil mineraalpoeder tegen bloedluis

  10,65 Incl. BTW EAN: 8720297482021

  Cumbasil mineraalpoeder gebruik je als droogbad (stofbad) voor kippen ter bestrijding van mijten en bloedluis. Het mini-gesteente droogt de bloedluis uit en vormt een ondoordringbaar schild dat de bloedluizen elimineert. Verkrijgbaar in de hoeveelheid van 5 kilo voldoende voor 5-10 kippen.

 • Bestrijding

  Roofmijten tegen bloedluis

  9,9037,50 Incl. BTW EAN: 7444746281249

  Heeft u last van bloedluis of wilt u dit preventief voorkomen? Maak dan gebruik van roofmijten tegen bloedluis. Onze roofmijt de Hypoaspis miles (ook bekend onder andere namen zoals Stratiolaelaps scimitus) is geschikt voor de natuurlijke biologische bestrijding van bloedluis bij uw gevogelte. Per dier adviseren wij tussen de 150 – 250 roofmijten te bestellen.

  Selecteer de gewenste verpakking hieronder.

Bestrijding van bloedluizen met roofmijten

De Hypoaspis miles is een bodemroofmijt die ook bekend staat onder de naam Stratiolaelaps scimitus. Deze roofmijt richt zich op de bestrijding van een breed scala aan insecten en is ook bruikbaar als natuurlijk vijand van de bloedmijt (bloedluis). De Hypoaspis miles is een lichtbruin-beige roofmijt en ca. 0,8 – 1 mm groot, die leeft in de bovenste grondlaag tot 4 cm diep. Hij kan zich snel door en over de bodem bewegen.

Voordeel van bestrijding met roofmijten is dat roofmijten 24 uur per dag doorgaan met bestrijden. Een langdurige en natuurvriendelijke oplossing!

Deze roofmijt zoekt de bloedluis op in de kleinste hoeken en gaten. Wij leveren deze roofmijt in een soort van grond/substraat. Deze grond dient u in hoopjes uit te strooien op de plekken waar de bloedmijten zich ophouden. Dit is dus vooral in de kieren, gaten, hoeken en daar waar de vogels zich nestelen (zoals eier-leg plekken en slaapplaatsen). Op deze plaatsen kunnen de roofmijten zich, evenals de bloedluis, verbergen, vermenigvuldigen en eieren plaatsen. Onze roofmijten hebben een bereik van ongeveer 50-100 cm per dag en zij gaan zelf actief op zoek naar de bloedmijten.

Bestrijding en monitoring met de bloedluisval

Naast de inzet van roofmijten kunt u ook gebruik maken van de zogeheten bloedluisval. Deze val is een karton van 14 bij 20 cm welke is voorzien van een feromoon (lokstof) waar zowel mannelijke als vrouwelijke bloedluizen op af komen. De bloedluizen zoeken donkere plekken op om zichzelf te verschuilen en om zich voort te planten, het karton is daarmee een ideale plek. Zodra de bloedluizen in het karton zitten kunt u het karton verwijderen en legen (of vernietigen) waardoor u (en vooral uw dieren) minder last hebben van de bloedluizen. Een effectieve bestrijding van de levende bloedluizen en goede aanvulling op de inzet van roofmijten.

Bestrijding met Cumbasil Mite mineraalpoeder

Cumbasil Mite is een mineraalpoeder welke u kunt gebruiken als droogbad (stofbad) voor kippen ter bestrijding van mijten en bloedluis. Het mineraalpoeder bestaat uit zuiver natuurlijk gesteente met een korrelgrootte van 0,09 mm en is 100% biologisch. Doordat de kippen graag een stofbad nemen behandelen zich zelf met de poeder en is het een eenvoudige en effectieve manier om bloedluisbesmetting tegen te gaan. We leveren Cumbasil Mite in een emmer van 5 kg.
Let op! Cumbasil droogt niet alleen de bloedluizen uit, maar ook de roofmijten. Wij adviseren daarom om minimaal 3 weken te wachten met het inzetten van Cumbasil na de uitzet van roofmijten.

Bloedluizen per dier beschreven klik op de afbeelding

reptiel bloedluizen
bloedluis bij duiven
bloedluis bij spinnen
bloedluis bij voliere vogels

Shopping cart

close