Veel gestelde vragen

Bestelinformatie

Levertijd

De levertijd kan per product verschillen, de meeste producten hebben wij uit voorraad leverbaar. Sommige producten zijn door hun beperkte houdbaarheid niet uit voorraad leverbaar. In dat geval is de levertijd iets langer. Neem contact met ons op voor de exacte levertijd en beschikbaarheid.

Verzendkosten

Gratis levering binnen Nederland bij besteding van € 30,-. Voor bestellingen onder de € 30,- bedragen de verzendkosten € 5,- inclusief BTW. Wij maken hiervoor gebruik van PostNL.

De verzendkosten voor België bedragen € 9,00 inclusief BTW. Wij maken hiervoor gebruik van PostNL. Pakketpunten in België zijn tijdelijk niet beschikbaar.

Verzendingen naar Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk zijn tot nadere orde niet beschikbaar in de webshop. Dit aangezien we een korte levertijd niet kunnen garanderen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Afrekenen

U kunt veilig en snel uw bestelling afrekenen via onze webshop in een volledig beveiligde omgeving (te herkennen aan https en het slotje in de url balk). Wij accepteren betalingen via Ideal, PayPal, credit card, Sofort en Bancontact/ Mistercash. De methode van uw voorkeur kunt u selecteren tijdens het afrekenproces in onze webshop.

BTW

Alle bedragen op onze website zijn inclusief 21% BTW. Bent u een ondernemer in België, Duitsland of Luxemburg (of een ander land in de EU buiten Nederland) dan kunt u op basis van een geldig BTW nummer vrijgesteld worden van de BTW. Geeft u daarvoor alstublieft uw BTW-nummer op bij het afrekenproces in onze webshop.

Afhalen

Er is geen sprake van een fysieke winkel en daarom is het afhalen van producten niet mogelijk.

Productinformatie

Werking natuurlijke bestrijders

De werking van natuurlijke bestrijders verschilt per soort. Iedere roofmijt, lieveheersbeestje en sluipwesp heeft zijn eigen manier van werken. Hoe snel u effect ziet en hoe u de nuttige insecten het beste kunt uitzetten kunt u op de pagina van de desbetreffende bestrijder terugvinden.

Gevoeligheid voor (chemische) middelen

De nuttige insecten houden over het algemeen, net als de plaaginsecten, niet van bestrijdingsmiddelen. Ons advies is dan ook om geen gebruik te maken van (chemische) bestrijdingsmiddelen in combinatie met natuurlijke bestrijders.

Temperatuur en luchtvochtigheid

De natuurlijke bestrijders zijn erg gevoelig voor temperatuur en luchtvochtigheid. Bij een te lage of te hoge temperatuur zullen zij hun werk niet goed kunnen uitvoeren. Op de pagina van de desbetreffende bestrijder kunt u terugvinden wat de ideale temperatuur en luchtvochtigheid is.

Houdbaarheid

Biologische bestrijders zijn levende dieren en hebben een (zeer) korte levensduur en moeten daarom zo snel mogelijk na ontvangst in het gewas worden geïntroduceerd. Opslag kan de kwaliteit nadelig beïnvloeden. Biobestrijding neemt dan ook geen verantwoordelijkheid voor kwaliteitsverlies wanneer de bewaarinstructies niet strikt worden opgevolgd.

Verzending bij koude temperaturen

Natuurlijke bestrijders houden niet van kou. Bij lage temperaturen gaan sommige insecten over in een ruststand maar het kan ook dat ze bezwijken door de kou. Sommige insecten zoals sluipwespen hebben een diapauze en zijn niet leverbaar in de wintermaanden. Meer informatie hiervoor kunt u terugvinden op de pagina van de desbetreffende bestrijder.

Shopping cart

close