Hou je planten gezond en vermijd plagen

Hou je planten gezond en vermijd plagen.PB

Hou je planten gezond en vermijd plagen

Gezonde planten hebben over het algemeen weinig last van plagen. Geef planten een goede plek en verzorg ze goed. Warme, droge radiatorlucht, toch en felle zon maken planten ziektegevoelig. Daarnaast houden bijna alle plaaginsecten van vochtige grond, geef planten dus niet teveel water zodat de potgrond kans heeft om op te drogen. Heb je ondanks een goede verzorging toch last van plaaginsecten? Hou dan rekening met de volgende tips!

  • Probeer planten die vaak last hebben van plaaginsecten eens te verplaatsen. Zet ze op een andere plek, in sommige gevallen kan dat helpen.
  • Gebruik je een pot waar voorheen een andere plant in heeft gestaan? Maak de pot dan goed schoon voordat je de nieuwe plant erin zet. Er kunnen nog eitjes en insecten aanwezig zijn in de pot.
  • Insecten komen vaak binnen door middel van mest of potgrond. In dit materiaal zitten bijvoorbeeld eitjes of insecten die zo het huis binnenkomen en de planten infecteren.
  • Zet nuttige insecten in als biologische bestrijders. In onze webshop kunt u verschillende nuttige insecten kopen.
  • Wilt u gebruik maken van chemische bestrijding? Wij adviseren om dit niet te doen. Doet u dit toch gebruik dan alleen toegelaten middelen. In Nederland toegelaten gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn herkenbaar aan een vijfcijferig toelatingsnummer van het Ctgb, dit nummer eindigt met een N (Nederland).
  • Blijft u ondanks alles last houden van plaaginsecten? Verwijder dan de gehele plant voordat andere planten ook besmet raken.

Kijk in onze webshop voor een overzicht van alle bestrijders. Bent u niet zeker van welke plaaginsect u last heeft? Kijk dan op deze pagina waar de verschillende insecten worden beschreven.

Shopping cart

close