Kiemgroenten kweken

Broccolikers Kiemgroente
Kiemgroenten kweken

Wil je zelf kiemgroenten kweken? Goed idee! Het is namelijk heel simpel maar bovenal lekker en gezond. Kiemgroenten zijn scheuten die ontstaan uit het natuurlijke proces waarbij sporen of zaden ontkiemen op een teelt in water. Deze scheuten worden binnen een paar dagen uit zaad gekweekt. De Engelse term sprouting is een populaire term voor kiemgroenten. Onze biologische kiemgroenten bevatten talloze vitamines en mineralen in zeer geconcentreerde vorm. Je kan de kiemgroenten simpel kweken met behulp van een kiemschaaltje of de kweekset Easy-sprout. Sommige kiemgroenten in ons assortiment kunnen het best met de Easy-sprout methode worden geteeld, zoals Basilicumkers, Fenegriek en Taugé. Andere kiemgroenten van ons kunnen het best met het kiemschaaltje worden gekweekt, zoals Raapsteel, Rucolakers en Tuinkers.

Kiemgroenten zijn niet alleen een heerlijke toevoeging aan je gerecht, maar ook uitermate gezond!

Kweken met de Easy-sprout
easy sprout kweekset

Met de Easy-sprout kweekset heb je altijd verse kiemgroenten binnen handbereik: lekker, snel en gezond! Al binnen een paar dagen kweek je deze kiemen uit onze biologische zaden. Je krijgt hiermee veel vitamines en mineralen binnen in zeer geconcentreerde vorm. Deze kiemgroenten kweekset heeft een diameter van 12 cm en is ongeveer 17,5 cm hoog. De Easy-sprout bestaat uit 6 onderdelen die zijn gemaakt van duurzaam en voedselveilig plastic (HDPE). Inclusief Nederlandstalig stappenplan om succesvol kiemgroenten te kweken.

Ten eerste doe je jouw favoriete kiemgroenten zaden in de binnenbeker. Gebruik je hele fijne zaden? Gebruik dan de kleine zaadinzet, zodat de zaden niet uit de binnenbeker vallen. Doe vervolgens de binnenbeker helemaal in de buitenbeker. Vul de Easy-sprout met ruim voldoende water, zodat de zaden ook nog onder water staan wanneer ze uitzetten. Plaats vervolgens de maatdeksel in de binnenbeker. Nu worden de zaden geweekt. Afhankelijk van de soort zaden die je gebruikt duurt dit ongeveer 8 tot 12 uur.

Na het wellen haal je de binnenbeker uit de Easy-sprout en spoel je de zaden onder stromend water. Het water dat achterblijft in de buitenste houder gooi je weg. Wanneer je de zaden goed hebt gespoeld haal je zoveel mogelijk vocht uit de binnenste houder door te schudden met een draaiende beweging. Hierbij is het belangrijk om het goed uit te laten lekken. Om de 12 uur (afhankelijk van het soort zaden) herhaal je het spoelen en uitlekken. Binnen een paar dagen heb je heerlijke, gezonde en bovenal zelfgekweekte kiemgroenten die klaar zijn voor consumptie.

 • Zaaien in Easy-sprout: Alfalfa, Broccolikers, Fenegriek, Groene erwt, Mosterdkers, Radijskers ‘Daikon’, Rode kool en Taugé.
Kiemgroenten kweken met een kiemschaaltje
Kiemschaaltje

De lekkerste biologische kiemgroenten kweek je zelf met een kiemschaaltje: snel, schoon en simpel. Het glazen schaaltje en het uitneembare rooster zijn eenvoudig in gebruik en geschikt voor reiniging in de vaatwasser. Met enkele dagen heb je heerlijk en super gezonde kiemgroenten gekweekt.

Strooi de zaden van een kiemgroente in een dun laagje op het rooster. Vul het schaaltje tot aan het rooster met water. Zet daarna het kiemschaaltje weg op de juiste standplaats, volg hiervoor de teeltinstructies op de verpakking. Vermijd volle zon en vul het waterniveau elke dag bij, tot aan de wortels.

Reinig het kiemschaaltje na de oogst grondig met afwasmiddel of in de vaatwasser. Zorg dat het schaaltje volledig schoon is aan het begin van elke nieuwe teelt.

 • Zaaien in kiemschaaltje: Alfalfa, Basilicumkers, Broccolikers, Groene erwt, Mosterdkers, Raapsteel, Radijskers ‘Daikon’, Rode kool, Rucolakers, Tuinkers en Zonnebloem.
Tips voor kiemgroenten kweken
 • Kiemgroenten zijn op elk moment klaar om te eten zodra het ontkiemde plantje tevoorschijn komt. Proef dagelijks de gekiemde zaden zodat je zelf kan bepalen wanneer ze voor jou lekker smaken. Veel zaden verliezen hun milde smaak als ze te lang ontkiemen.
 • Was kiemgroenten vlak voor je ze gaat gebruiken onder stromend water. Sommige kiemgroenten worden wel eens rauw gegeten, maar de meest veilige keuze is om kiemgroenten van tevoren te verhitten. Dit kan door ze 5 seconden onder te dompelen in kokend water of ze goed mee te wokken met de maaltijd.
 • Kiemgroenten zijn erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Bewaar ze in de koelkast bij 4 °C, houd de tijd tussen het uit de koelkast halen en het opeten zo kort mogelijk.
Zaden voor kiemgroenten bestellen

Bekijk hieronder ons uitgebreide assortiment voor een breed scala aan verschillende kiemgroenten. Welke zaden je bij ons ook bestelt, deze zijn altijd GMO-vrij en 100 procent biologisch. In de meeste gevallen is je bestelling al binnen 1 tot 2 werkdagen in huis.

 • Groene Deals van BioBestrijding

  Alfalfa Kiemgroente

  3,3813,45 Incl. BTW EAN: N/A

  Alfalfa kiemgroente is één van de meest bekende spruitgroenten met een een vrij milde smaak. De spruiten kunnen goed als garnering of bij kaas gegeten worden.

 • In de tuin

  Basilicumkers Kiemgroente

  3,5635,96 Incl. BTW EAN: N/A

  Basilicumkers kiemgroente is heerlijk als garnering bij gerechten uit de Mediterrane keuken, maar ook bij gerechten uit de Thaise en Indonesische keuken. De spruiten kunnen ook gebruikt worden bij het maken van pesto.

 • Groene Deals van BioBestrijding

  Broccolikers Kiemgroente

  3,5624,75 Incl. BTW EAN: N/A

  Broccoli wordt steeds meer gegeten als kiemgroente. Het is een mild smakende spruit die uiterst gezonde stoffen bevat.

 • In de tuin

  Easy-sprout kweekset

  29,50 Incl. BTW EAN: 8720297481024

  Met de Easy-sprout heb je altijd verse kiemgroenten binnen handbereik: lekker, snel en gezond! Al binnen een paar dagen kweek je deze kiemen uit onze biologische zaden. Je krijgt hiermee veel vitamines en mineralen binnen in zeer geconcentreerde vorm. Deze kiemgroenten kweekset heeft een diameter van 12 cm en is ongeveer 17,5 cm hoog. De Easy-sprout bestaat uit 6 onderdelen die zijn gemaakt van duurzaam en voedselveilig plastic (HDPE). Inclusief Nederlandstalig stappenplan om succesvol kiemgroenten te kweken.

 • Groene Deals van BioBestrijding

  Fenegriek Kiemgroente

  3,5113,45 Incl. BTW EAN: N/A

  Fenegriek kiemgroente is vrij pittig toevoeging aan elk gezonde maaltijd! Het heeft een nootachtige smaak en een mild kerriearoma. Deze kiemgroente is goed te combineren met Indiase gerechten of gewoon lekker op brood of in een frisse salade! Daarnaast helpt fenegriek je, door je een energieboost te geven en je weerstand te verhogen!

 • Groene Deals van BioBestrijding

  Groene erwt Kiemgroente

  2,5611,25 Incl. BTW EAN: N/A

  Groene erwt als kiemgroente is lekker zoet en wordt veel gebruikt als versiering van salades. Ook lekker als tussendoortje, op brood, in sla, in de soep, stamppot of andere warme gerechten.
  Voeg deze kiemgroente toe aan je eetpatroon en geniet van gezonde, voedzame maaltijden.

 • In de tuin

  Kiemschaaltje

  8,50 Incl. BTW EAN: 8720297481031

  De lekkerste biologische kiemgroenten kweek je zelf met dit handige kiemschaaltje! Snel, schoon en simpel. Het glazen schaaltje en het uitneembare rooster zijn eenvoudig in gebruik en geschikt voor reiniging in de vaatwasser.

 • Groene Deals van BioBestrijding

  Mosterdkers Kiemgroente

  2,3811,25 Incl. BTW EAN: N/A

  Mosterdkers kiemgroente is een vrij pittige spruitgroente met mosterdsmaak. Deze kiemgroente kan goed gebruikt worden bij sandwiches, aardappelpuree en natuurlijk een mosterdsoep. Mosterdkers is rijk aan voedingsstoffen en vitamines. Maak je gerechten lekkerder, gezonder en volledig biologisch! Nooit meer mosterd na de maaltijd voor jou!

 • Groene Deals van BioBestrijding

  Raapsteel Kiemgroente

  3,5613,45 Incl. BTW EAN: N/A

  Raapsteel kiemgroente is een snelle kiemer, die na ongeveer vijf dagen oogstbaar is. Deze soort is makkelijk te kweken en blijft lang goed. De raapsteelkiemen hebben een vrij milde, frisse smaak. Maak met deze raapsteel kiemgroente uw maaltijden frisser, gezonder en lekkerder!

 • Groene Deals van BioBestrijding

  Radijskers ‘Daikon’ Kiemgroente

  3,5613,45 Incl. BTW EAN: N/A

  Radijskers ‘Daikon’ kiemgroente heeft een enigszins pikante smaak en zit boordevol vitaminen. Met een kenmerkende frisse, licht peperige smaak is dit een goede toevoeging voor salades, sandwiches en sausjes.

 • Groene Deals van BioBestrijding

  Rode kool Kiemgroente

  3,5622,95 Incl. BTW EAN: N/A

  Rode kool kiemgroente heeft mooie rood met groene kiempjes en een echte koolsmaak. Deze kiemgroente heeft een zowel een hoge decoratieve waarde als voedingswaarde. Maak je maaltijden niet alleen lekkerder, maar ook mooier! Niet alleen je maag geniet van deze kiemgroente, maar ook je ogen.

 • Groene Deals van BioBestrijding

  Rucolakers Kiemgroente

  3,5611,25 Incl. BTW EAN: N/A

  Rucola heeft als kiemgroente een vrij scherpe en wat nootachtige smaak. De kiemspruiten zijn heerlijk als garnering en ook goed in salades te gebruiken. Verfraai je maaltijden met deze pittige en biologische smaakexplosie!

 • Groene Deals van BioBestrijding

  Taugé Kiemgroente

  3,5113,45 Incl. BTW EAN: N/A

  Taugé is de spruit van een ontkiemde mungboon. Deze bekende kiemgroente wordt veelal in Aziatische wok-gerechten en loempia’s gebruikt. Geef je maaltijden een extra smakelijk exotisch tintje! De kiemen zijn lekker knapperig en rijk aan o.a. vitamine B, vitamine C en ijzer. Dus ook nog eens ontzettend gezond!

 • Groene Deals van BioBestrijding

  Tuinkers Kiemgroente

  2,6611,25 Incl. BTW EAN: N/A

  Tuinkers kiemgroente is een bekende spruitgroente waarvan zowel de kiemspruit als de jonge blaadjes gegeten kunnen worden. Tuinkers bevat mosterdolie en smaakt heerlijk in salades en op brood. Geniet van deze heerlijk biologisch, maar vooral gezonde toevoeging aan je maaltijden!

 • Groene Deals van BioBestrijding

  Zonnebloem Kiemgroente

  3,5111,25 Incl. BTW EAN: N/A

  Zonnebloem kiemgroente heeft een heerlijke nootachtige smaak. Deze kiemgroente is een iets minder bekende spruit, maar zeker een waardevolle aanvulling vanwege de rijkdom aan vitamines. De spruiten kunnen onder andere gebruikt worden in salades en roerbakschotels.

Shopping cart

close