Vleermuiskasten voor vleermuizen

Vleermuiskasten

Vleermuizen maken nooit zelf hun verblijfplaats maar zijn afhankelijk van bestaande kieren en gaten in bomen en gebouwen om in weg te kruipen. Door betere isolatie van gebouwen verdwijnen deze nestplaatsen steeds meer. Bied daarom een vleermuis onderdak met deze fraaie vleermuizenkast. Hang de vleermuizenkast bij voorkeur op een zonnige plaats en zo hoog mogelijk tegen de muur. Hang de kast niet op in, of direct naar, kunstlicht. Daar houden de vleermuizen niet van. De kast kan je het hele jaar ophangen. Onze kasten zijn van duurzaam hout en hebben een natuurlijke uitstraling.

 • Egels

  Egelpakket

  27,50 Incl. BTW EAN: 8720297481833

  Wilt u uw achtertuin, park, (natuur) speeltuin of andere groene omgeving egelvriendelijk maken? Dan mogen wij u het volgende pakket, voor een scherpe prijst aanbieden. Zo prikkelt u de egels om uw tuin als hun thuisbasis te gebruiken.

  Het pakket bestaat uit:

 • In de tuin

  Natuurmonumenten vleermuiskast

  29,99 Incl. BTW EAN: 5051054197630

  Deze vleermuizenkast biedt ruimte aan maar liefst 10 tot 15 vleermuizen. Fraai vormgegeven, degelijk uitgevoerd in vurenhout en afgewerkt met een blanke lak op waterbasis.

 • In de tuin

  Vleermuiskast Arundel

  16,99 Incl. BTW EAN: 5051054241982

  Het hout van deze kast is extra dik en geeft daarmee extra beschutting en verlengt de levensduur van de vleermuizenkast.

 • In de tuin

  Vleermuiskast Glamis

  15,99 Incl. BTW EAN: 5051054241975

  De vleermuizenkast Glamis heeft een aangepaste, bewerkte ingang met een reliëflaag waardoor de vleermuizen makkelijk binnen komen.

Vleermuiskast ophangen TIPS!

Heb je besloten om de vleermuis te helpen door het ophangen van een vleermuiskast? Neem dan de volgende tips mee bij het ophangen zodat je ook zeker weet dat de vleermuis de kast gaat gebruiken.

 • De kast kan je ophangen aan een boom of een gebouw, zolang het maar stevig bevestigd is. Hang je het op aan een boom dan heeft het de voorkeur om een boom te kiezen die in de buurt staat van andere bomen.
 • De vleermuizen houden niet van veel drukte en lawaai, hang de kast dus op een rustige plek.
 • Vleermuizen zijn over het algemeen echte warmte aanbidders, denk er dus om dat de kast met de voorzijde naar het zonlicht is gericht. Dat betekend dus richting het zuiden of zuid-westen. Lekker warm!
 • Het is raadzaam om de kast op te hangen in de luwte.
 • Net zoals bij vogelhuisjes is het natuurlijk belangrijk dat de vleermuizen de kast goed kunnen bereiken. Zorg dus voor een vrije aanvliegroute en voorkom obstakels zoals takken, bladeren, bosjes direct voor en onder de invlieg opening.
 • Denk erom dat de kast op minimaal 4 meter hoogte hangt. Zorg voor minimaal 3 meter vliegruimte voor en onder de kast.
 • In principe kan je de kast het hele jaar ophangen maar in het voorjaar zal het meest welkom zijn voor de vleermuizen.
 • Een vleermuiskast kunt u het hele jaar door ophangen. Het kan een poosje duren voordat de vleermuizen de kast hebben geaccepteerd als hun nieuwe verblijfplaats.
 • Is de kast ter vervanging van een verwijderde of verdwenen verblijfplaats? Plaats de kast dan zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke verblijfplaats.
 • Hang meerdere kasten in uw tuin. U vergroot zo het aanbod aan verblijfplaatsen.
OVER VLEERMUIZEN

De vleermuis is een klein zoogdier die door zijn verlengde voorpoten, vingers en de daartussen gespannen huid kan vliegen. Vleermuizen zijn uitermate nuttige dieren die grote hoeveelheden insecten eten zoals onder andere muggen. Door het ophangen van een vleermuiskast help je deze nachtdieren, de kast is een fijne en veilige verblijfplaats voor de vleermuizen. De kasten worden voornamelijk gebruikt als onderkomen door vleermuizen in de maanden augustus – september. Soms worden ze ook in het voorjaar (mei-juli) als zogenaamde Bed & Breakfast vleermuiskasten gebruikt, als tijdelijk onderkomen. De vleermuiskasten worden over het algemeen niet gebruikt als overwinteringsplaats.

Shopping cart

close