Biologische bestrijdingsmiddelen in uw assortiment

Plantplagen zijn de schrik voor elke kweker

Plaaginsecten kunnen enorme schade aanrichten en oogsten vernielen. De meest voorkomende plagen zijn Spintmijten en Tripsen. Er zijn diverse roofmijten die deze plaaginsecten kunnen bestrijders. Biologische bestrijders tegen spint en trips opnemen in jouw assortiment? Het is nu mogelijk bij Biobestrijding en wij maken het heel eenvoudig! Je kunt de onderstaande PDF downloaden en neerleggen in jouw winkel. Het is in overleg ook mogelijk om de flyer te laten bedrukken met jouw bedrijfslogo. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor de speciale prijzen die gelden voor wederverkopers.

Download flyer biologische bestrijding
spint bestrijden met roofmijten
Spint bestrijden

De spintmijt zorgt in alle stadia voor schade aan planten. De larven, nimfen en volwassen spint- mijten bevinden zich over het algemeen aan de onderkant van de bladeren en penetreren daar met hun naaldvormige snuit het plantweefsel. Wanneer het sap uit het weefsel is gezogen zakt het weefsel op die plek in elkaar en ontstaan er wit-gelige vlekjes die langzaam bruin verkleuren door schimmelvorming. Een spintmijt kan naar schatting 18 tot 20 cellen per minuut vernietigen. Bij een grote aantasting kan het gehele blad verkleuren. In het ergste geval sterven de bladeren af en zal de hele plant doodgaan.

 • Meest voorkomende plaag insect in Nederland
 • Gelige of bruine vlekken onder op het blad
 • Witte rag
Trips bestrijden

Doordat trips zich voedt met plantensappen en pollen zorgt het voor schade bij diverse gewassen. Trips prikt de cellen van het oppervlakteweefsel aan en zuigt de cellen leeg. Gevolg hiervan is dat lege cellen verkleuren, waardoor oppervlakkige zilvergrijze en goudkleurige vlekken ontstaan. Op deze plekken zijn vaak kleine donkergroene vlekjes te zien; dit zijn de uitwerpselen van trips. Indien de aantasting ernstig is, kan het voorkomen dat het gehele blad uitdroogt.

Naast de bladeren wordt ook aan de groeitoppen van de plant schade toegebracht. Dit kan zorgen voor vergroeiing van de plant (vertakking), misvormde bladeren en groeistagnatie.

 • Langwerpig insectje met franjevleugels
 • Goudkleurige of zilvergrijze vlekken op het blad
 • Vergroeiing van de plant
trips afb flyer
Onze biologische bestrijders
 • Bestrijding

  Bestrijding van Spint (mix)

  29,95 Incl. BTW EAN: 7444746272247

  Spint bestrijding met de mix van de Amblyseius californicus en Phytoseiulus persimilis, met deze roofmijten heeft u het perfecte team voor de bestrijding van spint in uw planten.

  Verpakking: 1.000 stuks Phytoseiulus/ 500 stuks Amblyseius. 

  Bij de bestelling zit een handleiding waarin staat beschreven hoe je deze roofmijten het best kunt inzetten.

 • Bestrijding

  Bestrijding van Spint met roofmijten (correctief)

  24,95175,95 Incl. BTW EAN: 7444746272254

  De Phytoseiulus persimilis roofmijt is uitermate geschikt als biologisch bestrijder van spint. Deze roofmijt voedt zich uitsluitend met spintmijten en wordt vooral ingezet wanneer er al sprake is van een spint infectie.

  Wij adviseren tot 50 Phytoseiulus roofmijten per m2.

  Verpakking: 1.000, 2.000, 10.000 of 20.000 stuks

 • Bestrijding

  Bestrijding van Trips (preventief)

  9,9037,50 Incl. BTW EAN: 7444746280211

  Voor een preventieve bestrijding van trips leveren wij de Hypoaspis miles bodemroofmijt. De Hypoaspis miles is een bodemroofmijt die een breed scala aan insecten bestrijdt. Met name de tripspoppen en -larven staan op het programma.

  Selecteer de gewenste verpakking hieronder

 • Bestrijding

  Bestrijding Trips met Roofwantsen (correctief)

  45,95145,00 Incl. BTW EAN: 7444746272292

  De Orius laevigatus is een klein, afgeplat insect (roofwants) van ca. 2-3 millimeter groot, net groot genoeg om in actie te zien tijdens zijn rooftocht. De volwassen exemplaren richten zich op alle bewegende stadia van trips. De jonge nimfen richten zich meer op de tripslarven. De Orius is de enige natuurlijke bestrijder die volwassen trips kan aanpakken.

  Verpakking: 500 stuks of 2.000 stuks

   

   

   

   

Direct contact
[contact-form-7 id=”6″]

Shopping cart

close