9726 GN, Groningen
050 313 7464

Biologische bestrijdingsmiddelen in uw assortiment

Plantplagen zijn de schrik van elke Kweker. Ze kunnen enorme schade aanrichten en oogsten vernielen. De meest voorkomende plagen zijn Spint en Trips

Biologische bestrijders tegen spint en trips opnemen in jouw assortiment? Het is nu mogelijk bij Biobestrijding en wij maken het heel eenvoudig! Je kunt de onderstaande PDF downloaden en neerleggen in jouw winkel. Het is in overleg ook mogelijk om de flyer te laten bedrukken met jouw bedrijfslogo. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor de speciale prijzen die gelden voor wederverkopers.

Download flyer biologische bestrijding
spint bestrijden met roofmijten
Spint bestrijden

De spintmijt zorgt in alle stadia voor schade aan planten. De larven, nimfen en volwassen spint- mijten bevinden zich over het algemeen aan de onderkant van de bladeren en penetreren daar met hun naaldvormige snuit het plantweefsel. Wanneer het sap uit het weefsel is gezogen zakt het weefsel op die plek in elkaar en ontstaan er wit-gelige vlekjes die langzaam bruin verkleuren door schimmelvorming. Een spintmijt kan naar schatting 18 tot 20 cellen per minuut vernietigen. Bij een grote aantasting kan het gehele blad verkleuren. In het ergste geval sterven de bladeren af en zal de hele plant doodgaan.

  • Meest voorkomende plaag insect in Nederland
  • Gelige of bruine vlekken onder op het blad
  • Witte rag
Trips bestrijden

Doordat trips zich voedt met plantensappen en pollen zorgt het voor schade bij diverse gewassen. Trips prikt de cellen van het oppervlakteweefsel aan en zuigt de cellen leeg. Gevolg hiervan is dat lege cellen verkleuren, waardoor oppervlakkige zilvergrijze en goudkleurige vlekken ontstaan. Op deze plekken zijn vaak kleine donkergroene vlekjes te zien; dit zijn de uitwerpselen van trips. Indien de aantasting ernstig is, kan het voorkomen dat het gehele blad uitdroogt.

Naast de bladeren wordt ook aan de groeitoppen van de plant schade toegebracht. Dit kan zorgen voor vergroeiing van de plant (vertakking), misvormde bladeren en groeistagnatie.

  • Langwerpig insectje met franjevleugels
  • Goudkleurige of zilvergrijze vlekken op het blad
  • Vergroeiing van de plant
trips afb flyer
Onze biologische bestrijders
Direct contact

Wil je de prijslijst ontvangen die geldt voor wederverkopers? Of zijn er overige vragen? Vul onderstaand formulier in en wij komen er zo snel mogelijk op terug. Alvast bedankt!

Wij maken gebruik van cookies op deze website

U kunt de cookies accepteren of afwijzen door op accepteren of afwijzen te klikken.