9726 GN, Groningen
050 2053391

Dode vogeltjes door chemische bestrijding buxusmot

Ook jonge vogeltjes dood door bestrijdingsmiddelen buxusmot!

Als u buxussen worden leeg gegeten door de buxusrups wilt u er natuurlijk zo snel mogelijk van af. Dan komt u al snel uit bij bestrijdingsmiddelen. Deze zijn vaak chemisch en vermoorden dus niet alleen de buxusrupsen maar zonder dat u het weet ook jonge vogeltjes.

U hele tuin wegsnoeien is natuurlijk ook geen optie, en dus grijpen mensen vaak naar de voor de hand liggende bestrijdingsmiddelen. Deze middelen moet u consequent opspuiten. Vervolgens eten de vogeltjes de rupsen uit de struiken en overlijden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig is er ook nog een biologische manier om de motten te bestrijden, namelijk de feromoonval.

Klik op de afbeelding om naar het artikel te gaan.

Rtl nieuws tegen chemische bestrijding buxusmot

BESTRIJDING VAN BUXUSMOT DOOR MIDDEL VAN FEROMOONVAl

De feromoonval zorgt ervoor dat de mannelijke motten gevangen worden waardoor deze geen vrouwtjes meer kunnen bevruchten en het voortplanten een halt wordt toegeroepen. Het principe van de feromoonval is heel simpel, in de val plaatst u een capsule met daarin een lokstof (vrouwelijke seksferomoon). De mannelijke buxusmotten worden aangetrokken door deze lokstof en zullen in de val vliegen waar ze vervolgens niet meer uit kunnen ontsnappen. Minder bevruchte eitjes betekent minder buxusrupsen en uiteindelijk minder buxusmotten.

Dit duurt echter wel langer voordat u totaal geen last meer van de buxumotten heeft. U zult dit dus enkele jaren moeten volhouden voordat de gehele populatie verdwenen is. Van chemische middelen zijn niet alleen vogeltjes  de dupe maar ook andere nuttige insecten zoals bijen, vlinders en lieveheersbeestjes.

Een 100% biologische aanpak heeft altijd de voorkeur!

funnel trap tegen buxusmot montage
WAT IS DE BESTE PLEK OM DE VAL OP TE HANGEN?

Het beste is om de val in de buurt te hangen van de buxus die u beschermen wilt. Zorg ervoor dat de val stevig en veilig hangt, zodat deze niet kan gaan waaien bij forse wind. De mottenval heeft ongeveer een bereik van 15 meter rondom de val. Ons advies is om één val per 25m² meter op te hangen. Hang nooit meer dan één feromoonval per 10 m² anders werken de feromoon lokstoffen elkaar tegen en is de val een stuk minder effectief.

 

U kunt de feromoonvallen hier bij ons bestellen!

Wij maken gebruik van cookies op deze website

U kunt de cookies accepteren of afwijzen door op accepteren of afwijzen te klikken.