Het gebruik van vangplaten en linten

vangplaten tegen insecten
Vangplaten en vanglinten ter bestrijding van insecten

Vangplaten en vanglinten zijn voorzien van een lijmlaag ter signalering en bestrijding van vliegende plaaginsecten. De platen en linten zijn op beide zijden voorzien van een sterke, niet giftige kleefstof. Deze kleefstof zorgt ervoor dat de insecten vast blijven plakken en niet meer los kunnen komen. Lijmpanelen hebben zijn leverbaar in geel, blauw of zwart.

De blauwe vangplaten zijn geschikt voor het vangen/ signaleren van volwassen tripsen. De gele vangplaten worden voornamelijk gebruikt om witte vlieg, bladluis, mineervlieg en varenrouwmuggen mee te vangen. Daarnaast zijn er ook nog zwarte vangplaten leverbaar die gebruikt worden voor het aantrekken van de mot Tuta absoluta.

De platen worden geleverd inclusief ophangstrips en zijn zowel binnen als buiten te gebruiken.

TOEPASSING VANGPLATEN en vanglinten
 • De plaagdruk naar beneden brengen door vliegende insecten te vangen
 • Signalering van plagen. Vliegen vangen zodat je daarna kan inspecteren van welke vliegende insecten je last hebt en wanneer je er last van hebt. Deze informatie kan je gebruiken om te bepalen welke biologische middelen je kan inzetten ter bestrijding.
 • Bepalen in welke mate je last heb van vliegende insecten door de gevangen insecten te tellen.

Hieronder een overzicht van de platen en linten die wij beschikbaar hebben.

 • Aaltjes (Nematoden)

  Bestrijden taxuskever (snuitkever) met aaltjesval

  19,95 Incl. BTW EAN: N/A

  Het bestrijden van de taxuskever (ook bekend als de snuitkever) kan simpel en doeltreffend met deze aaltjesval. De val is een houten plank met groeven, in de groeven zit een hydraterende gel met daarin de aaltjes die zitten te wachten op gastheren om te parasiteren. De kevers zijn nachtdieren en kruipen in de nacht niets vermoedend in de val omdat ze op zoek zijn naar een schuilplaats om de dag door te komen. Tijdens hun verblijf in de val dringen de aaltjes de kevers binnen waarna de kevers zullen sterven na ongeveer 1-2 weken. Na ongeveer twee weken zult u zien dat het aantal taxuskevers sterk verminderd is.

  L: 13 cm  B: 9 cm

 • Bestrijding

  Blauw vanglint voor insecten

  29,0064,00 Incl. BTW EAN: 7444746279277

  Onze blauwe vanglinten zijn voorzien van een lijmlaag en zijn geschikt voor het waarnemen, tellen en identificeren van vliegende plaaginsecten.

  De blauwe vanglinten zijn leverbaar in de volgende formaten:

  • 10 cm x 125 meter
  • 30 cm x 125 meter
 • Bestrijding

  Blauwe vangplaat voor insecten

  8,0012,95 Incl. BTW EAN: 7444746279222

  De blauwe vangplaten zijn voorzien van een lijmlaag en zijn geschikt voor het waarnemen, tellen en identificeren van vliegende plaaginsecten.

  Wij hebben de blauwe vangplaten in de volgende formaten leverbaar. Je kan een keuze maken bovenaan de pagina.

  • 5 x 12 cm (per 100 verpakt)
  • 10 x 25 cm (per 10 verpakt)
 • Bestrijding

  Bloedluisval

  9,7532,00 Incl. BTW EAN: 7444746279246

  De bloedluisval is een karton welke is voorzien van een feromoon (lokstof) waar zowel mannelijke als vrouwelijke bloedluizen op af komen.

  Afmeting van de val is 14 x 20 cm

 • Bestrijding

  Bloedluisval + Roofmijten Pakket

  17,5046,00 Incl. BTW EAN: 7444746279239

  Dit pakket bestaat uit de bloedluisval in combinatie met roofmijten voor de bestrijding van bloedluizen.

Tellen en identificeren van plagen

Om te voorkomen dat een plaag in omvang toeneemt moet je vroegtijdig kunnen signaleren dat er sprake is van een toename. Met behulp van vangplaten kan je plagen goed “scouten” of in andere woorden de plagen in kaart brengen. Als je dit niet nauwgezet doet wordt het extra moeilijk om de plaag onder controle te krijgen (en te houden). Hang voldoende platen op en tel wekelijks hoeveel en welke insecten er gevangen zijn. Noteer deze aantallen en stem de bestrijding hierop af.  Zodra het aantal gevangen insecten op de vangplaten toeneemt moet je direct ingrijpen met bijvoorbeeld de inzet van biologische bestrijders.

Shopping cart

close