Vogelhuisjes bouwen voor het goede doel

Vogelhuisjes bouwen voor het goede doel

door | mei 8, 2020

Onlangs werden wij benaderd door de 12 jarige Luuk die een geweldig idee had: vogelhuisjes bouwen en verkopen voor het goede doel! Om zijn initiatief te steunen hebben wij een aantal vogelhuisjes ter beschikking gesteld. Erg veel succes met deze actie en bedankt voor het delen van de foto’s en jouw verhaal 😉

Vogelhuisjes bouwen voor het goede doel

Ik ben Luuk en ik ben 12 jaar afgelopen periode ben ik in verband met Corona veel thuis geweest en snak ik ernaar dat de scholen op 11 mei weer gaan beginnen en ik weer buiten kan spelen met mijn vrienden.

Mijn moeder werkt in de zorg en heeft de afgelopen periode veel gewerkt om de ouderen in het woonzorgcomplex waar ze werkt op te vrolijken en te helpen. Zo zorgt ze voor muziek, gym op het balkon en beeldbellen met familie.

Ze vertelde mij ook dat de ouderen juist nu het naar buiten gaan erg missen, gelukkig kan ik nog wel naar buiten en lekker op de trampoline springen. Ook vertelde ze mij dat ze samen met haar collega een actie is gestart omdat de ouderen straks ook weer graag naar buiten willen om fietstochten en scootmobiel tochten te maken, ze hebben daarvoor een duofiets, dat is een fiets waar je met twee personen langs elkaar op kan fietsen. Maar deze fiets is erg oud en niet meer veilig en dus hard aan vervanging toe. Ze is een actie gestart om geld in te zamelen zodat de ouderen straks weer samen met hulp of met familie kunnen gaan fietsen. Lekker de wind in de haren en de buitenlucht op te snuiven.

Ik had een paar vogelhuisjes gekregen en die zelf in elkaar gezet. Mijn moeder was zo trots hierop dat ze deze actie op Facebook heeft gezet. Daar kwamen spontaan heel veel reacties op en mensen wilde het huisje kopen, ik dacht dat is een goed idee, want dan geef ik het geld aan het goede doel van de duo fiets. En inmiddels hebben we ook van Biobestrijding 4 vogelhuisjes gekregen. Zo kan ik toch door met de leuke actie, ik ben lekker bezig, we zorgen voor extra slaap en broed plekken voor de vogels en ik help de ouderen van VitalisWoonzorggroep aan hopelijk straks nog meer geluksmomenten!

Winkelwagen0
De winkelwagen is leeg
Verder winkelen
0