Nestkastjes

Nestkastjes

Met het plaatsen van nestkastjes creëer je een geschikte plek voor dieren zoals vogels, vleermuizen en egels in de tuin. De dieren zoeken naar een fijn plekje in de tuin maar helaas zijn er steeds minder natuurlijke plekjes aanwezig waarin vogels en andere dieren zich kunnen verstoppen. Boomholtes zijn minder te vinden en ook de nestplekjes in huizen worden minder aangezien huizen steeds beter geïsoleerd zijn en weinig ruimte bieden voor dieren. Door het plaatsen van een nestkastje geef je dieren een plek waar ze veilig kunnen broeden maar tevens zal het nestkastje gebruikt worden als schuilplaats tijdens de gure herfst en wintermaanden. Kortom,  help de natuur een handje mee en plaats een kastje voor vogels, insecten, vleermuizen, egels of eekhoorn. 

Welk kastje is geschikt voor welk dier?

In principe heeft elk dier voorkeur voor een bepaald nestkastje. Een zwaluw zal je bijvoorbeeld niet tegenkomen in een nestkastje voor een koolmees. De invliegopening en de grootte van het kastje zijn hierbij bepalend. Mezen houden bijvoorbeeld van een kleine opening terwijl roodborstjes een kastje nodig hebben met een brede invliegopening. Hieronder een globaal overzicht van de nestkastjes en de bijbehorende bewoners:

Meer informatie over het ophangen en schoonmaken van vogelnestkastjes kan je op deze pagina vinden.

 • Eikenprocessierups

  Berken nestkast 32 mm

  11,95 Incl. BTW EAN: 5051054156163

  Als nestkastje valt hij nauwelijks op, deze uitgeholde berkenstam. Dit maakt de nestkast erg geliefd. De invliegopening van 32 mm is ideaal voor een koolmees, kuifmees, boomklever of een bonte vliegenvanger. Deze vogels kiezen graag voor deze natuurlijke nestkasten. Het dak kan eraf worden geschroefd om de kast schoon te maken.

 • Dierenvoer

  Bio-paté voor Egels

  1,99 Incl. BTW EAN: 5051054184456

  Deze biologische paté is licht verteerbaar voor egels met goede voedingstoffen. Leg de pathé in een voederbakje zoals dit keramische egelvoederbakje dat speciaal is ontworpen voor egels. Door de uitsparingen kan de egel gemakkelijk bij het voer. Bovendien is het schaaltje gemakkelijk schoon te houden door het gladde materiaal. Leuk vormgegeven met een mooie afbeelding van een egel

 • Cadeauartikelen

  Bouwpakket nestkastje voor mezen

  14,99 Incl. BTW EAN: 8714335751002

  Zelf een nestkast bouwen? Met dit zelfbouwpakket heb je alles in huis om een nestkast te bouwen welke geschikt is voor mezen. Het pakket zal geleverd worden inclusief spijkers, schroeven, handleidingen en natuurlijk het hout.

 • Egels

  Egelmand groot

  17,99 Incl. BTW EAN: 5051054243306

  Een goed en warm nest is van groot belang voor egels. Tijdens hun winterslaap vinden ze in hun nest een veilige en beschutte plek om de winter geslaagd door te komen. De egelmand is hier de perfecte oplossing voor.

 • Egels

  Egelpakket

  27,50 Incl. BTW EAN: 8720297481833

  Wilt u uw achtertuin, park, (natuur) speeltuin of andere groene omgeving egelvriendelijk maken? Dan mogen wij u het volgende pakket, voor een scherpe prijst aanbieden. Zo prikkelt u de egels om uw tuin als hun thuisbasis te gebruiken.

  Het pakket bestaat uit:

 • Dierenvoer

  Egelvoederbakje

  5,99 Incl. BTW EAN: 5051054264837

  Dit keramische egelvoederbakje is speciaal voor egels ontworpen. Het schaaltje is gemakkelijk schoon te houden door het gladde materiaal. Leuk vormgegeven met een mooie afbeelding van egeltjes. Vul het bakje met de speciaal voor egels ontwikkelde pathé. Deze biologische paté is licht verteerbaar voor egels met goede voedingstoffen. Een ander alternatief is de egel voedermix bestaande uit pinda’s, gedroogde meelwormen, gedroogde insectenmix, havermout, gedroogde wilde bessen, kippenpoeder, lijsterbessen en talg.

 • In de tuin

  Hangende waterschaal voor vogels

  16,99 Incl. BTW EAN: 5051054271170

  Deze vrolijke waterschaal zal veel vogels verleiden om je tuin te bezoeken en geregeld terug te keren. Water is, naast vogelvoer, een goede manier om vogeltjes naar je tuin te lokken. Vooral in de zomer zal je zien dat ze graag een bad komen nemen of even wat komen drinken.

 • Egels

  Houten Egelhuis

  79,99 Incl. BTW EAN: 5051054197593

  Een waar paleis voor egels! Met dit vurenhouten egelwoonhuis van Natuurmonumenten zullen de egels in jouw tuin erg blij zijn, het huisje heeft zelfs een uitschuifbare toegangstunnel. Met dit egelhuisje biedt je egels een veilig en warm nest waar ze in de koude wintermaanden zich kunnen terugtrekken en hun winterslaap kunnen houden.

 • In de tuin

  Natuurmonumenten vleermuiskast

  34,99 Incl. BTW EAN: 5051054197630

  Deze vleermuizenkast biedt ruimte aan maar liefst 10 tot 15 vleermuizen. Fraai vormgegeven, degelijk uitgevoerd in vurenhout en afgewerkt met een blanke lak op waterbasis.

 • Groene Deals

  Nestkast Minesota (voor koolmees)

  17,99 Incl. BTW EAN: 8714335900592

  Help vogels een handje mee met een nestkastje. Deze nestkast voor de koolmees is uitermate geschikt om in de tuin op te hangen. In het voorjaar en de zomer gebruiken vogels het om te nestelen, in de winter dient de nestkast als schuilplaats tegen de kou.

 • Cadeauartikelen

  Nestkast Portland (voor pimpelmees)

  16,99 Incl. BTW EAN: 8714335900417

  Help vogels een handje mee met een nestkastje. Deze nestkast voor pimpelmezen en kuifmezen is uitermate geschikt om in de tuin op te hangen. In het voorjaar en de zomer gebruiken vogels het om te nestelen, in de winter dient de nestkast als schuilplaats tegen de kou.

 • Dierenvoer

  Premium Egelvoer 1750 Gr.

  18,99 Incl. BTW EAN: 5051054288635

  Speciaal samengestelde voedermix voor egels. Hiermee zijn egels verzekerd van een uitgebalanceerde en gevarieerde maaltijd. Egels hebben dit nodig om een goede vetreserve aan te leggen om de winter te kunnen overleven. Bied het voer aan in een schaaltje of op de grond.

 • In de tuin

  Vleermuiskast Arundel

  17,99 Incl. BTW EAN: 5051054241982

  Het hout van deze kast is extra dik en geeft daarmee extra beschutting en verlengt de levensduur van de vleermuizenkast.

 • In de tuin

  Vleermuiskast Glamis

  15,99 Incl. BTW EAN: 5051054241975

  De vleermuizenkast Glamis heeft een aangepaste, bewerkte ingang met een reliëflaag waardoor de vleermuizen makkelijk binnen komen.

 • Cadeauartikelen

  Vogel Box

  24,95 Incl. BTW EAN: N/A

  Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen! De Vogel Box is hét pakket voor de echte vogel fanaat! Identificeer jij alle vogels die in de tuin aanwezig zijn met behulp
  van de Minigids Vogels van de KNNV? Daarnaast ondersteun je de plaatselijke vogel populatie en houd jij zo je tuin in natuurlijk evenwicht.

 • Nestkastjes

  Vogelhuis San Francisco

  19,99 Incl. BTW EAN: 5051054182377

Product toegevoegd aan winkelwagen

Continue shopping View Cart